Millans mirakler....

Alla inlägg under augusti 2009

Av Millan - 17 augusti 2009 00:00

Ny vecka och jobbet hägrar. Idag fick Elias följa med på jobbet eftersom fritids har stängt.

Då det inte är det absolut roligaste han kan tänka sig en dag så kompade jag hem mig efter lunch.


Då tog vi en lång cykeltur och åt glass på OkQ8, mycket roligare.

Väl hemma igen så satte jag igång med sågen. Det hanns med 2 björkar och en syren, det är bra många fler som ska ner innan vintern!! Nu har jag ju iallafall börjat.....



Efter middagen så var det dax för kvartersenmatch på Risön. Black Bulls mötte Guldbomberna. Rysligt spännande och det slutade med

6 - 3 till Black Bulls. Laget var riktigt nöjda.

Efter matchen så var det bokat lagfotografering & enskilda. Våra små grabbar har hunnit med att bli 9 år och har nu spelat 3 säsonger med Kvartersen. 

  Go Bulls... Go Bulls!!!


Av Millan - 15 augusti 2009 18:55

Vaknade med en sol som lyste in i mitt fönster. Hoppas att den är varm tänkte jag, då kan vi åka och bada.

Solen var inte så värst varm och sen kom det en snålblåst som gjorde mig påmind om hösten. Får vi nu en solig fin höst så blir jag lite gladare, har saknat både ljuset och värmen denna sommar!  


Dagen började med god frukost som vi åt alla tre tillsammans, det är så helgigt och mysigt. Sen blev det skjutsning ner på stan, Elias skulle leka med en kompis.

Andreas for till Bollsta för att kolla sin Commodor (Opel) och pumpa lite luft i däcken. Pyssla om den lite för att den ska må bra ;-) 


Jag vart då helt ensam och högg tag i lite utebestyr, klippte och sågade i häcken. Den är våldsamt vild och buskig så jag fick ta tag med hårdhandskarna och sågen!!  Kul att få jobba ute och samtidgt må så gott som man gör.


Ikväll ska vi ha nattgäst, Elias polare ska sova över så det lär bli tjo & tjim här ikväll.Tror jag ska spökbusa med dem senare, det är ju ganska mörkt på kvällen nu...haha! Kanske det slutar med att jag får sova inne hos dem...bäst att avstå!


Planer för morgondagen är att jag vill hinna ut en sista sväng i blåbärsskogen. Vill ha 3-4 liter i frysen. Finns inget godare än blåbär i muffins eller en smoothie.


Se det vackra i vardagen, min sak idag, var en gren som krokat sig till ett hjärta tillsammans med granngren.

Av Millan - 12 augusti 2009 00:00

Idag fick jag besök av en underbar gammal vän som sällan har "vägarna förbi". Anna som numera bor i Eastbourne kom förbi och fikade med sin minsting Max. Hon har för övrigt 2 barn till och en karl. Anna är hemma i Sollefteå ca 3 veckor varje sommar och ibland hinner vi träffas ibland inte.

.

Nu när vi köpt hus så ville jag givetvis att hon skulle komma innan dem åker hem och så vart det. Vi pratade länge och väl om då och nu, uppdaterade oss om händelser i våra liv. Lovade varandra dyrt och heligt att NÄSTA år så ska vi se till att hinna gå på krogen och verkligen prata och fnittra, som vi gjorde för 20 år sen.

.

 Ta det livet erbjuder och gör det till det bästa som hänt!

Av Millan - 11 augusti 2009 00:00

Jag förstår inte att  man ska påverkas så lätt av vädret. Nu har det varit mulet och trist i några dagar och direkt kommer gäspningar och annat obehag. Orkar för f'n inte ens ta sig till sängen hahahaha.... Allvarligt så måste jag ta tag i detta nu.

.

  • Mera rörelse (motion)
  • Jämnare mat & sovklocka
  • Bort med allt chips på vardagar (som är så gott) 
  • Yoga minst 3 ggr/vecka

.
Japp, så får det bli! Det är ju så tråligt att gå omkring och gäspa hela dagarna.



Imorse när jag gick till bilen så upptäckte jag dem första små rosorna på min födelsedagsros ( gåva av svärmor), små rosa blommor. Inte mycket för världen, men dem är mina första rosor, på vår buske.

.


Eftersom jag är så enormt trött så orkade jag inte så mycket efter att ja gjort middag, lasagne, plockat undan och kört bort pappersinsamlingen. Jo, jag ritade konturerna på mina väggord, lär ju nu dröja ett tag innan dem får ifyllning.

Av Millan - 10 augusti 2009 00:00

Nu är den nede hallen så gott som klar. Tavlor på väggen, liksom hatthylla och ljusstake.

Golvet är skurat och korgar och skohylla på plats. 



 

  

Vi är jättenöjda och känner att nu ska vi ta tag i hallen där uppe som kommer att målas i  en något ljusare lila då hallarna "sitter ihop" via trappen.  


Nu är vi förtjänta av varsin kall öl....  


Njut av varje dag som om den vore er sista.   ;-)

Av Millan - 9 augusti 2009 00:00

Morgonen visade sig från sin absolut bästa sida, SOl i mängder. Vi som ska måla hela dagen. Vi bara måste måla så att det blir klart idag annars blir det inte klart, hatar halvfärdiga projekt. Jag vill även att det är klart då Elias kommer hem på fredag (en vecka tidigare än planerat) eftersom vi sedan ska ta tag i hans rum. 


Iallafall, klockan 12 satte vi igång med att måla listerna en sista runda, peta klart med fönstret och började tejpa golvlisterna så att dem inte blir fläckiga, vilket dem nog blir iallafall.  


Solen fortsatte att lysa medans vi målade på. Vi tog dock en och annan fika ute på trappen för att få oss några strålar. Varmt var det också, så målningen vart utförd i bikinitopp, haha, gick jättebra. 


Klockan 19,30 var vi så klara! Städa bort allt, tvätta penslar och riva bort golvpappen. Nu har vi en lila hall. Det som är kvar är bakom elementet och det tar vi på måndag.    På måndag så ska det upp tavlor, hyllor och lite annat....spännande!


Just ja...höll på att glömma. Jag klippte ju gräsmattan när allt var klart och vi hade satt i oss var sin pizza. Vet inte vart den energikicken kom ifrån, men jag utnyttjade den till max!


Imorgon är det måndag och dax för jobbvecka igen.

Av Millan - 8 augusti 2009 00:00

Puh....vi vaknade i Forsed hos svärmor. Det blev så efter att vi på fredagkväll lämnat igen saftmajan och blivit bjudna på lite mat. Öl till maten och sen ett glas vin efter det, gott och trevligt och det är ju aldrig fel. Jag gillar verkligen min svärmor Harriet och hennes gubbe Thomas, dem är så mysiga. 

.

Iallafall så masade vi oss hemöver vid tolvtiden och satte direkt igång med hallen. Måla vita lister igen och slipa lite på fönstret. Den vita lackfärgen kan ju inte övermålas förrns efter 16 timmar så det är tidskrävande. Vi fick iallafall färg på en vägg....och det blir lila ;-) verkligen lila.  .

När vi inte kunde göra så mycket mer pga torktider och lackfärg så tog vi en lång promenad. Underbar kväll med värme och sol. Rundan vi gick är nog ca 4-5 km lång och tog ca 50 min.  

.

Längs med vägen så påminns man om att hösten är på väg, där står svampar i all sin prakt och en del björkar har fått några gula löv. Det hoppade en och annan liten groda över vår väg och jag var rädd att jag skulle trampa dem eftersom de var så många. Små söta grodor.

.

Nu blir det soffa med ett litet glas Amarulla och  mys med Andreas.  

.

Ta tillvara alla dem små tillfällena av lyx och välbehag!

Av Millan - 7 augusti 2009 00:00


Hej!
Jag är med i en tävling där man kan vinna makeup, mode, parfym och andra fina priser som gör ens liv vackrare!


Klicka på länken för att gå med i tävlingen: Gå med du också»


Vi hörs, Millan

Ovido - Quiz & Flashcards